Sira Form, Marléne Sandblom Ek

Helt underbara brickor, handdukar och disktrasor har jag varit och hämtat hos Sira Form, Marléne Sandblom Ek i i den fina byn Västra Ämtervik strax söder om Sunne i Värmland.

Snäll och gullig som Marléne är så packade hon snabbt min order fast att det var ganska sent på kvällen när jag kom förbi. 

Marléne gillar detaljer och mönster. Hon målar inte tavlor utan tecknar fram mönster, gärna med inspiration från växtriket. När skissen är klar skannas bilden in och arbetet fortsätter i datorn. Bilden bearbetas för att kunna tryckas och bli en bricka, handduk eller kanske en disktrasa. Tryck av produkterna sker i Sverige. 

Handdukarna och disktrasorna trycks hos TEKOTRYCK i Sölvesborg. De trycker med vattenlöslig och miljövänlig färg. Trasan tål kokning och är tvättäkta i 90°. Den tål att tvättas både i diskmaskin och tvättmaskin. Handdukarna är gjorda  i 50 % linne och 50 % bomull. De är också tryckta med vattenlöslig och miljövänlig färg.

Brickorna tillverkas och trycks hos Årytrays i Nybro och är tillverkade i av björfanér från FSC märkt björk och tål maskindisk!

marlene disktrasor sira formappelbricka 

 

Catarina

Skriv en kommentar