Blogg RSS för Blogg

Sira Form, Marléne Sandblom Ek

Datum: 2015-06-19 22:00
Författare: Catarina

Helt underbara brickor, handdukar och disktrasor har jag varit och hämtat hos Sira Form, Marléne Sandblom Ek i i den fina byn Västra Ämtervik strax söder om Sunne i Värmland.

Snäll och gullig som Marléne är så packade hon snabbt min order fast att det var ganska sent på kvällen när jag kom förbi. 

Marléne gillar detaljer och mönster. Hon målar inte tavlor utan tecknar fram mönster, gärna med inspiration från växtriket. När skissen är klar skannas bilden in och arbetet fortsätter i datorn. Bilden bearbetas för att kunna tryckas och bli en bricka, handduk eller kanske en disktrasa. Tryck av produkterna sker i Sverige. 

Handdukarna och disktrasorna trycks hos TEKOTRYCK i Sölvesborg. De trycker med vattenlöslig och miljövänlig färg. Trasan tål kokning och är tvättäkta i 90°. Den tål att tvättas både i diskmaskin och tvättmaskin. Handdukarna är gjorda  i 50 % linne och 50 % bomull. De är också tryckta med vattenlöslig och miljövänlig färg.

Brickorna tillverkas och trycks hos Årytrays i Nybro och är tillverkade i av björfanér från FSC märkt björk och tål maskindisk!

marlene disktrasor sira formappelbricka 

 


Boksläpp i Sunne

Datum: 2015-03-26 21:55
Författare: Catarina

Karina Johansson har haft boksläpp i dag för sin nya bok Ett flesteg eller två. Boksläppet var på teaterbiografen i Sunne där delar av boken utspelar sig. Jag fick äran att prata lite med författarinnan och ställde tre frågor. Eftersom det i de tre böcker som Karina har skrivit finns mord med så undrade jag om man går runt och tänker på mord hela tiden som deckarförfattare? Men nej, inte Karina. Det är inte själva mordet som är det viktiga utan det är allt runtom. Varför händer mordet? Hur gick det till? Vilka ledtrådar ska läsaren få för att kanske nästan kunna räkna ut vem som är mördaren. Och kanske kan det bli några vändningar innan det till slut avslöjas vem det är. 

Eftersom vi har ett glasscafé så ville jag gärna veta vilken favoritglass Karina har. Sötsaker är inte det godaste Karina vet men glass kan vara gott i lite mindre mängder. Det ska då vara vanilj och lakritsglass. 

I en artikel om Karina har jag lästa att ett av hennes största intressen är en klädsamling som hon har i källaren. Jag undrar därför om hon har några favoritkläder från samlingen. Det är 70-talskläderna som är favoriterna säger Karina. Gärna tajta byxor med utsväng längst ned och skjortor med stora kragar. Och en och annan klänning med stora blommor. 

Jag köpte boken och ska genast börja läsa. Det är så kul när man känner igen platser och i bland inbillar jag mig även vissa människor som finns med i Karinas böcker. Jag längtar! Det ska bli spännande! 

På boksläppet fick vi träffa Karina Johansson, författare och omslagsbildens modell Synnöve Karlsson. Det minglades i Teaterbiografens foajé. 

 författaren  omslagsdamen overblick


Nu öppnar vi!!!

Datum: 2015-03-23 18:30
Författare: Catarina

Ta en titt!
Här kan du se några exempel på olika artiklar som vi har. Ta en sväng in på mormorsdiverse.se och se vad som finns mer. Vi har ett blandat sortiment med leksaker, prydnadssaker och stickat. Vi har saker både från leverantörer längre bort men vi vill också ha saker från vårt närområde. Marléne Sandblom Ek som har företaget Sira Form i Västra Ämtervik formger underbara mönster till bla tyger och brickor. Vi har även boken Från Raggarkorv till Älgfilé från Sweet Street Design, Camilla Classon och Anki Haraldsson i Torsby.
VÄLKOMNA IN PÅ mormorsdiverse.se!